Het is onmogelijk om Ghana te verlaten en niet een van de fantastische gerechten te hebben geproefd. Je gaat waarschijnlijk bij iemand thuis uitgenodigd worden, en reken er maar op dat er dan gegeten gaat worden.
Na een bezoek aan Ghana wil je vast weten hoe je dit eten zelf kunt maken thuis. Gelukkig zijn er een paar kookboeken met deze recepten. We delen er een paar in dit artikel.
The Ghana Cookbook
In dit boek ontdekt je de meest bekende smaken, ingredienten en technieken in Ghana. Er wordt vooral gefocust op verse en locale ingredienten, zoals groenten, fruit en bonen. De meeste recepten zijn glutenvrij, omdat Ghana geen graan verbouwd en deze dus ook niet veel voorkomen in de Ghanese keuken.
Fran Osseo-Asare & Barbara Baeta
Bol.com 18.99€
Zoe’s Ghana Kitchen
De schrijver van het boek omschrijft de Ghanese keuken als altijd leuk, relaxed en smakelijk. We konden het zelf niet beter omschrijven. Naast de bekende gerechten staan er in het boek ook recepten die nieuw zijn voor de frequente Ghana reiziger.
Zoe Adjonyoh
Bol.com 26.99€
Afro – Vegan
In dit kookboek vind je meer dan honderd recepten uit het Afrikaanse continent. En behalve dat je leert over hoe je de gerechten moet maken, leer je ook over de geschiedenis van het eten.
Bryant Terry
Bol.com 23.99€
The Ghana Cookery Book
Dit is een van de eerste kookboeken uit West Afrika. Het was als eerst gepubliceerd in 1933 in Accra. De ingredienten zijn lokaal en vers.
Verschillende auteurs
Bol.com 19.99€
A date with Plantain
Natuurlijk staat dit boek vol met plantain recepten. In Nederland kennen we plantain beter als “bakbanaan”. Uit dit boek leer je de traditionele manier van plantain bereiden, maar er zijn ook veel nieuwe recepten zoals een plantainburger te vinden.
Patti Gyapomaa Sloley
Bol.com 37.99€
Ben je niet zo’n DIY kok, maar wil je wel een gerecht uit de Ghanese keuken kunnen koken? We nemen je mee op food tour door Ghana! (je wordt doorverwezen naar onze Engelstalige website)